Laksefilet med safransovs

Simple nemt: Laksefilet med safran sovs: perfekt til aftensmad eller frokost

Del artikel:

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest
fish

Ingredienser

portioner4 portioner

Bagt laks
600 g laksefilet
Olivenolie
Salt
Peber
Vinkogte fennikel
2 fennikel
2 dl tør hvidvin
2 fed hvidløg
2 spsk smør
3-4 kvist frisk timian
Salt
Peber
Aioli
2 spsk citronsaft
3 fed hvidløg
1 æggeblomme
1 tsk dijon sennep
0,5 g safran
0,5 tsk røget paprika
1 krm salt
3 kopper neutral olie
Føj til indkøbsliste
Tips! Find de billigste ingredienser i din butik

Søg i dine købmandsforretninger

For at gøre dette skal du gøre dette
Vinkogte fennikel
Forvarm ovnen til 200 grader.
Ansa fennikel og skæres i skiver, omkring 2 cm tyk.
Læg fennikel i en ovnfast skål. Skræl og skær hvidløget tyndt. Top fennikel med hvidløg, timian, smør, salt og peber. Hæld hvidvinen over. Dæk gryden med folie og kog i ovnen i ca 20 minutter.
Aioli
Skræl og klem hvidløg og bland med citronsaft i et lille glas. Lad stå i ca 3 minutter. Strain citronsaft i en liter foranstaltning eller en lille skål. Tilsæt æggeblomme, dijon sennep, safran, røget paprika og salt.
Tilsæt olie, lidt ad gangen, mens du blander med en hånd blender eller under piskning. Det bliver en tyk og flot mayonnaise.
Bagt laks
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skær laksen i fire lige store stykker. Gnid ind med salt, peber og lidt olivenolie. Placer bagepapir på en ovnplade og kog i ca 10 minutter i ovnen, indtil den indre temperatur er 42 grader. Tag ud og lad laksen hvile ca. 2 minutter før servering.
Serveres laks med aioli og vin-kogte fennikel.

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på tumblr
Tumblr
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på tumblr
Tumblr
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste nyt

Har du tips, idéer eller vil synes her? Udfyld dit telefonnummer så kontakter vi dig!

Josephine

Josephine

Jeg er ikke særlig god til at skrive dansk, men er til gengæld en mester i køkkenet

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *