Spaghetti med kødsauce vegetarisk uden kød

Simple nemt: Spaghetti med kødsauce vegetarisk uden kød perfekt til aftensmad eller frokost

Del artikel:

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest
Spaghetti Bolognaise topped with minced beef

Spaghetti med hakket kødsauce
Nummer: 4-6 portioner

Ingredienser:

Sauce
300 g af alle vegofars

1 stort løg

1 stor gulerod

2 stængler selleri

3 fed hvidløg

6 soltørrede tomater i olie + 1-2 spsk olie fra krukken

2 spsk tomatpuré

1 spsk tørret timian

1 spsk tørret oregano

4 laurbærblade

1,5 dl god rødvin

1 kan hele tomater á 400 g

2-3 kopper vand

1 spsk lys japansk sojasauce

1,5 spsk vegetabilsk fond, helst løg fond

1-2 spsk ketchup eller sukker efter smag

ev. 1 tsk hvidvinseddike

Salt og rig på friskkjordet sort peber efter smag

1/2 pot frisk basilikum

Enhver mængde olivenolie til stegning og smagning

Til servering:

500 g spaghetti

1 kop cashew møtrik parmesan (se Pasta Carbonara for opskrift)

1/2 pot frisk basilikum

Sådan gør du:
Skræl og hak løg, gulerod, selleri, soltørrede tomater og hvidløg fint. Hvis du vil, kan du rive guleroden på den ru side af rivejernisen for at spare tid. Hvidløg skal være virkelig finthakket – ikke presset, så vil det være let rynket.

Varm en højkantet gryde eller stegepande med nogen mængde olivenolie og steg grøntsagerne over medium varme, indtil gennemskinnelig, men ikke begynder at tage farve. Du vil have dem søde og blide, ikke brunet.

Opbevares i tomatpuré, olie fra soltørrede tomater, timian, laurbærblade og oregano og sauter sammen med grøntsagerne, indtil tomatpuréen er blevet grundigt blandet og ikke længere er rå.

Tilsæt vegofärsen og steg i 1-2 minutter, indtil demineret og blandet godt med de andre ingredienser.

Pisk i vinen og lad reducere og simre betydeligt, så alkohol steger væk. Derefter tilsættes hele tomater og tomatsauce fra krukken (som du derefter hugge i stykker med slev i gryden), glad, sojasauce, ketchup eller sukker, vand, salt og peber.

Rør rundt og bring i kog og lad gryden koge på lav-medium varme i mindst 20 minutter, men helst i en time, så tomatkød nedbrydes og bliver sødere og grøntsagerne bliver bløde og velsmagende.

Krydr med salt, peber, sukker, nogle hvidvinseddike og muligvis mere timian eller oregano, derefter koge i 3-4 minutter.

Rør i masser af groft hakket basilikum sidste 30 sekunder og der er afsat.

Bring i kog rigeligealted pasta vand (pasta vand bør være så salt som havet) og kog pastaen 1 minut kortere end instruktionerne på pakken.

Bland halvdelen af kødsaucen i friskkogt pasta (skyl ikke pastaen af, hæld bare kogevandet væk, ellers skyller du stivelse af, der vil gøre saucen bedre holde sig til pastaen). Rør grundigt og derefter top pasta med resten af saucen. Afslut med masser af cashew parmesan og frisk plukket basilikum, enten i serveringspotten eller på hver plade.

Spaghetti med kødsauce vegetarisk uden kød

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på tumblr
Tumblr
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på tumblr
Tumblr
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste nyt

Har du tips, idéer eller vil synes her? Udfyld dit telefonnummer så kontakter vi dig!

Josephine

Josephine

Jeg er ikke særlig god til at skrive dansk, men er til gengæld en mester i køkkenet

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere artikler