Seneste nyt

Tid til at renovere badeværelset?

Tid til at renovere badeværelset? Her er alle de tips, du har brug for

Del artikel:

minimalist bathroom

Tid til at renovere badeværelset? Her er alle de tips, du har brug for

Er det tid til at renovere badeværelset? Der er en masse ting at overveje under et badeværelse renovering. Vi vil guide dig gennem alt fra forberedelse til hvilke materialer og hvilket interiør du skal vælge til badeværelset.

Et godt første skridt for badeværelset renovering er at få en idé om, hvad det færdige resultat skal se ud, og at oprette en omtrentlig budget, og derefter forene de to. Tjek rundt på nettet og kataloger for at identificere, hvilken stil du leder efter – klare målbilleder kan lette renoveringen for både dig selv og håndværkerne.

Liste over de funktioner og detaljer, du ville elske at have i badeværelset for at opfylde dine behov. Også overveje, hvilke dele af badeværelset er vigtigst for dig – føler det vigtigt at have stilfulde og eksklusive finish, kan du være i stand til at bruge flere penge på fliser og fliser, men spare på badeværelset interiør, eller foretrækker du at bruge på et luksuriøst badekar?


Kan du renovere badeværelset selv?


Et vådt rum er det sværeste i byggevejen, som en amatør kan komme ind i. Hvis du ikke morede eller sat i den praktiske retning, er det klogere at outsource jobbet. Men for dem, der er rimeligt handy og grundig, er der ingen hindringer for at opbygge dig selv. En fordel kan være, at du selv kan bestemme alle detaljerne. Skadesrensere hos forsikringsselskaber mener ikke, at selvbyggede våde rum har mere skade end andre. Leje en entreprenør vil naturligvis være dyrere, når du er nødt til at betale for arbejdet.

Hvis du vil ansætte håndværkere, er det vigtigste råd at ansætte virksomheder, der er certificeret og bruge disse brancheregler. En entreprenør, der er medlem af disse systemer, udsteder altid et designcertifikat og de anvendte produkter. Det er en garanti i tilfælde af skader og en forsikringssag.

 

Sikkerhed og regler for renovering af badeværelser


Badeværelset er konstant udsat for fugt, og hvis du skødesløse under renoveringen, kan det koste dig dyrt senere. Uanset om du vælger at gøre meget af renoveringen selv eller overlade det til en håndværker, er det vigtigt, at du ved, hvilke regler der skal følges, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skal træffes. På Gvk.se og Bkr.se kan du læse om alle de regler og forberedelser, du har brug for at holde styr på for vådrum renovering og fliser.

Kræves der byggetilladelser til at renovere badeværelser?

Hvis du vil renovere et gammelt badeværelse, er der ingen byggetilladelse påkrævet. Hvis du vil oprette et nyt badeværelse, skal du lave en byggerapport til kommunen og vente på starttilladelsen. Hvis du er nødt til at bygge til huset for at gøre plads til et vådt rum, skal du ansøge om byggetilladelse. Reglerne om byggetilladelse er de samme for permanente villaer og sommerhuse.

Kontakt dit forsikringsselskab

Før renoveringen starter, skal du kontakte dit forsikringsselskab for at finde ud af, hvilke krav renoveringen skal opfylde, for at din forsikring kan anvendes. Det er vigtigt, at alt gøres korrekt, ellers kan du gå glip af erstatning i tilfælde af skader i fremtiden.

Arbejdet skal udføres professionelt, hvilket er det samme som overholdelse af branchereglerne. Certificerede entreprenører gør det, selvom du også skal være forsigtig med dem, så en uautoriseret tømrer ikke monterer gulvafløbet f.eks. Hvis du gør arbejdet selv, er det klogt at tage billeder under arbejdet. Det er imidlertid ikke et absolut krav, men i tilfælde af skadesinspektion er skadesjusteringen normalt i stand til at afgøre, om reglerne er blevet overholdt eller ej.

Lav en skitse af badeværelset


For yderligere at lette dig selv under planlægningen, er det godt at måle op på badeværelset og lave en skala skitse. I skitsen markerer du, hvor de nuværende vandløb er placeret og trækker døre og vinduer ud. Også måle højden af væggene til at beregne, for eksempel, hvor meget fliser eller maling du har brug for. Hvis du vil have større badeværelse møbler, er det godt at måle døren for at sikre, at alt kan løftes ind i badeværelset.

Sammenlign håndværkere og virksomheder, der renoverer badeværelser


Før du vælger håndværkere, er det godt at have en idé om, hvad de skal gøre dig selv, og hvor meget du ønsker at overlade til de professionelle. For eksempel skal du eller håndværkeren købe materialet? . Anmod om referencer fra tidligere kunder. At få en god kontakt lige fra starten er et tegn på, at du kan diskutere detaljer under projektet. Håndværkere har ofte mange job på samme tid, og det er let at føle sig forladt på bestemte tidspunkter.
Når du har besluttet, bør du sammen med håndværkeren søm en endelig inspektion dato og beslutte, hvad der sker, hvis tidsplanen ikke følges. Sørg for, at det, du er enig om, er skriftligt!

Om imprægnering, våde rumpaneler og badeværelse konstruktion:


Vådrum brædder er plader af cement eller mineral materiale, der kan modstå fugt. En regelmæssig gips plader dækket af pap kan være grobund for mug. Der er flere godkendte mærker af våde rum diske. Solide diske er meget tunge, men der er også lette diske. Våde rumbrædder er flere gange dyrere end gips plader.

I et moderne vådrum skal der være et vandtæt lag i væggen og gulvkonstruktionen. Den består enten af en folie eller af en flydende masse malet på flere lag. Imprægneringslaget skal placeres lige under overfladelaget. I en flisebelagt væg, er det direkte bag flisen. At imprægnering lag er korrekt anvendt, er en og o.

Et badeværelse, der har en støbt betongulv direkte på jorden behøver ikke nogen imprægnering i gulvet. Der kan fugten vandre op af jorden og op gennem betonen. Gamle badeværelser i kældre var ofte af denne model, moderne er det sjældent.

Indefra og ud er det sådan her: Robuste nitter, 15 mm byggeri krydsfiner, våde rumbrædder, imprægnering, fliser. I gulve skal strøerne være 45×195 mm og disken mindst 22 mm våd-beskyttet spånbord, på det oftest bruges afretningslag til at skabe et fald.

Langt den mest almindelige skader i våde rum er utæt gulv afløb. Håndværk her skal være forsigtig og gulvafløb skal være af godkendte mærker. Desuden er det nødvendigt, at gulvet læner sig mod brønden. Gulvet falder og gulvet afløb er de sværeste i konstruktionen. Fire ud af fem våde rum skader er relateret til gulvet, forsikringsselskaber sagde.

Det sker, at rammen, det vil sige gulv- og vejbrædderne, er af for svagt træ og med for lang midterafstand. Så kan konstruktionen flytte viket kan forårsage imprægnering til at briste. Dette gælder især for fuldt flisebelagt badeværelser. Brancheregler angiver de nødvendige dimensioner. I gulvene skal strøerne være 300 mm væk.


Vælg gulv til badeværelset


Gulvet i dit badeværelse skal modstå en masse, samtidig med at sætte stilen i rummet. Den type gulv, du vælger, bør derfor være en afvejning mellem behov, betingelser og smag.

Klinker


Klinker er en tidløs mulighed, der holder godt, kommer i masser af finish og er relativt let at rengøre. Husk, at større fliser kan gøre det vanskeligt at få det rigtige fald i gulvet mod gulvafløbet, og at leddene kræver ekstra rengøring.

Vådrum måtte


En vådrummåtte er ofte både billig og nem at sætte i, og du undgår også led, der tiltrækker snavs. Der er dog en vis risiko for misfarvning, og gulvtæppet kan føles lidt plastik.

Mikrocement


Microcement er blevet en populær mulighed på både vægge og gulve. Det er et holdbart materiale, der også kan anvendes oven på eksisterende fliser og fliser, og giver en moderne og beton-lignende overflade. Materialet kan have kalkpletter af vand med en lav pH, og bør anvendes af en kvalificeret specialist.

Natursten


Med natursten på gulvet får du en nem at rengøre og luksuriøs overflade – men det koster. Fliserne kræver særlig overfladebehandling, og sarte stensorter som marmor kan nemt misfarve.

Sammensatte materialer


Materialer som granit keramik er et mere holdbart alternativ til natursten, da det stadig giver et naturligt udtryk, uden at være så følsom. Men prisen kan løbe væk, og materialet er meget hårdt, hvilket gør det vanskeligt at arbejde med.

 VÆLG VÆGGE TIL BADEVÆRELSET


Det overfladelag, du vælger til væggene, er af stor betydning for det overordnede indtryk i badeværelset. Der er et væld af forskellige materialer og teknikker at vælge imellem, hver med sine fordele og ulemper.

MÅ JEG BORE IND I VÆGGEN?


Undgå, hvis det er muligt, en boremaskine går gennem imprægnering lag. Men hvis du borer korrekt og fylder hullet med alderssikre tætningsblanding, før du skruer (brug våd rumskrue), vil det være fint. Ved montering af tungere hylder og lignende skal der være et beslag i de bærende vandrette knopper, såkaldte kortslutninger, i konstruktionen.

Fliser


Den mest almindelige, og på mange måder den mest praktiske løsning, er flisebelagt vægge. Med fliser kan du vælge mellem neutral hvid, farverig eller mønstret, og materialet skiller sig ud langt over tid. Fliserne selv er nemme at rengøre, men snavs og kalk nemt holde sig til leddene. Afhængigt af den flise, du vælger, kan det være dyrt.

Vådrum maling


Med særlig vådrumsmaling kan du selv udføre arbejdet og vælge den farve, du ønsker. Men det er vigtigt, at alle trin, de er et par stykker, udføres omhyggeligt, og du bør altid vælge produkter fra samme serie og producenter.

Tapet


Med tapet, kan du oprette en personlig og lun stil i badeværelset, men ikke på overflader, der kommer i direkte kontakt med vand. Hvis badeværelset bliver meget fugtigt, er der også risiko for, at tapetet vil blive beskadiget. Så vinyl tapet er en sikrere løsning, der holder godt og er også billigere end fliser. Ulempen er, at det kan blive misfarvet og let føles plast.

Natursten


Badeværelset får en eksklusiv og solid stemning med natursten på vægge og gulve. Men det kan være meget dyrt, og med følsomme stensorter, såsom marmor, er der altid risiko for misfarvning.

Bruser


Den mest almindelige er at indsætte brusevægge som skærme i et hjørne eller en del af badeværelset. En anden mulighed er at indsætte en brusekabine. Med en walk-in brusebad undgår du kravet om særlige våde rumvægge, men kabinen kan opfattes som vanskeligere at rengøre. Hvis du installerer et walk-in brusebad i et rum, hvor der allerede er et gulvafløb, behøver du ikke at kontakte kommunen. Hvis kabinen kræver, at du trækker vandrør og installerer et gulvafløb, skal du lave en byggerapport til kommunen.

Badekar


Den første ting at overveje er, om du ønsker et badekar med fødder eller en, der står direkte på gulvet. En model med fødder letter både rengøring og rengøring af spildevand. Hvis du ønsker at flise karret, er det godt at flise en aftagelig badekar front, der giver dig adgang til, når rengøring eller mulige vand lækager. De billigste badekar er ofte lavet af sanitære akryl, som er en slags plast. Materialet vejer relativt lidt og føles varmt og blødt, men kan samtidig få ridser og føle sig plast. En anden klassisk, men lidt dyrere materiale er emaljeret metalplader. Det holder ikke varmen meget godt, men er let at rengøre og vejer ikke for meget. Blandt de mere eksklusive og usædvanlige materialer er støbt marmor, støbejern og træ, som alle giver en mere luksuriøs føler, men dermed også har en betydeligt højere pris.

 

Toiletsæde


Vil du have et traditionelt standardtoilet eller en væg hængt? Hvis du ønsker en væg-hang toiletsæde, dele af toilettet skal bygges ind i væggen. En væghængt toilet er lettere rengøres.. I et ældre hus kan det i stedet være rart med et gammeldags toilet med høj højde.

VÆLG BELYSNING TIL BADEVÆRELSET

Når du vælger belysning, er det først og fremmest vigtigt at vælge belysning, der er godkendt til våde områder. Mange mennesker foretrækker spotlights i loftet som generel belysning, men uanset hvad du vælger, er det en god idé at installere en lysdæmper til at justere lysstyrken efter dine behov og humør.

Som lyskilde er pointen en bedre løsning end halogen – det er lidt dyrere, men er mere energieffektivt og også bedre ud fra et sikkerhedspunkt, da det ikke bliver så varmt som halogenen. Hyr en autoriseret elektriker til dette

De fleste ønsker også ekstra lyskilder på spejlet eller badeværelse kabinet. Hvis du har mulighed for, er det bedst at sætte op to lys på hver side af spejlet. Hvis lyset kun kommer ovenfra, vil der være foruroligende skygger på dit ansigt, som du reflekterer.

VENTILATION I BADEVÆRELSET?


Det er meget vigtigt, så glem ikke at planlægge for det. Der er mange smart timer-kontrollerede udstødning fans til at installere. Sørg også for, at der kan trænge luft ind i rummet. En løbetur under døren er den mest almindelige løsning.

5 TIPS TIL LILLE BADEVÆRELSE!


Overvej størrelsen af de fliser og fliser, du vælger. Hvis du vil have et lille badeværelse til at føle sig større, bør du gå til små lyse og skinnende fliser.

Med brusedøre, der kan foldes både indad og udad, skaber du mere gulvplads. Ved at folde dørene indad, når bruseren ikke er i brug, er gulvplads frigivet og badeværelset bliver mere rummelige.

Der er mange flasker, makeup, hårplejeprodukter, cremer og andre ting, der kræver smart opbevaring i badeværelset. Skuffer i fuld længde er smarte at bruge. Ved at trække kasserne ordentligt ud får du et bedre overblik over indholdet.


Høje skabe kan fortære en masse lagerplads. Selv om det er upraktisk at have opbevaring højt op, er der altid ting, der sjældent bruges, og derfor kan stuves væk i højden. Gør brug af væggen over toiletsædet eller badekarret. Du kan ikke sætte dybe skabe her, ellers slår du hovedet. Men lavvandede badeværelse frysere eller køkkenskabe er perfekte at bruge.

Med spejle kan illusionen om et mere rummeligt værelse skabes. Sæt spejle i en vinkel til hinanden eller på modsatte vægge.

 TAG STILLING TIL MULIGHEDER

Gulvvarme i badeværelser

Med gulvvarme får du en jævn spredning af varmen i badeværelset, og også altid noget varmt at sætte dine fødder på. Men det er vigtigt, at overfladen er godt isoleret, så energiforbruget ikke stiger, og hvis noget begynder at funktionsfejl, er der en risiko for, at du bliver nødt til at rive hele gulvet.

Håndklædetørrer eller ej?


Ud over varme og hyggelige håndklæder, med et håndklæde tørretumbler, får du en ekstra varmekilde i badeværelset. Med den rigtige type håndklædetørrer kan den erstatte elementer helt. Den mest energieffektive løsning er ofte at forbinde en vandbåren håndklædetørrer til dit eksisterende VVS-system. Der er også elektriske håndklæde vinduesviskere, samt kombineret vand og elektrisk bårne dem.

 

Bath

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer

    Flere artikler

    Cookie policy

    Gennem at besøge seneste-nyt.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.

    Cookie policy
    We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.